2013. február 1.

Ez egy semmi cicó típusú kalács,

dagaszt, vékonyra nyújt, felteker, keleszt és pirosra süt. Nagy adag, általában 60 dkg lisztből sütök két rudat, napokig friss és puha marad.


Hozzávalók:
1 kg liszt
15 dkg cukor
2 dl olaj
5 dl tej
5 dkg élesztő
csipetnyi só

A kakaós részhez:
2 evőkanál átszitált kakaó
2 evőkanál tej
esetleg 2 evőkanál cukor



És ilyen kifli formában. A 60 dkg lisztből készül adagból két nagy kör, vagyis
16-16 kifli lett.

8 megjegyzés:

zazálea írta...

óh,klasszikus!

Rita írta...

Hú, de guszta! Még sosem sütöttem ilyet (nálunk a fahéjas csiga a nagy kedvenc), de most esélyes...

Annás írta...

Nagyon csábító, megjegyzem magamnak :)

Judit Eszter írta...

Guszta, én is szoktam ezt sütni, de nem lesz ilyen mutatós. A kakót mikor teszed hozzá, külön kevered össze a két színű tésztát?

florentine írta...

Judit Eszter, dagasztom, felezem, felét visszateszem a gépbe és hozzáadom a kakaót. Szerintem a titka, hogy nagyon vékonyra kell nyújtani. Elég masszív a tészta, de felváltva nyújtom a sima és a kakaós részt, a rövid pihenő után egész könnyen nyújtható.

Niki írta...

Nagyon finomnak lehet, most ebéd után épp jól esne!:)

Cecilia Bodrogkozy-Halmagyi írta...

Én most találtam meg ezt a szép és gondolom nagyon finom kalácsot.Én is kipróbálhatom?Üdv:HCecilia.

florentine írta...

Cecília, kiflinek is finom!